Millora enllaços entre SN

May 18th, 2012 by cmos486 Leave a reply »

Ara fa 5 anys la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net va començar a desplegar-se a Terrassa. Des d’aleshores varies persones, entitats, empreses, institucions s’han anat afegint al projecte interconnectant-nos entre nosaltres arribant als 37 nodes operatius, 10 dels quals són supernodes (punts que donen cobertura als usuaris finals  i/o uneix altres punts de la xarxa actuant com a “repetidor”)

Aquest desplegament s’ha dut a terme durant aquests anys amb l’esforç i la ilusió dels usuaris d’aquesta comunitat amb les tecnologies disponibles i assequibles en el moment, tot i això actualment la xarxa es troba en un punt d’inflexió. Les noves tecnologies disponibles permeten construir la xarxa de manera més senzilla i eficient, abaratint els costos d’instal·lació i manteniment, i maximitzant l’ample de banda per l’usuari final.

 

   Fase 1

Millora enllaços entre TRSASantMateu39, TRSAJAC!, TRSATorrePalau i TRSA 22Juliol

Hem obert un procés de finançament (apadrinament) per a poder millorar els enllaços entre els supernodes amb una tecnologia més moderna. Ens permetrà guanyar en ample de banda i estabilitat a la part central de la xarxa guifi.net a Terrassa.

Podeu contribuir a l’apadrinament de la primera fase de la millora de la xarxa local Guifi.net de Terrassa a: http://guifi.net/ca/node/48318

Pensem realitzar-ho en dues fases segons criteris de prioritat per a no deixar zones aïllades i accés als serveis més utilitzats.

També volem que aquest apadrinament sigui un procés col·lectiu, així com retornar als padrins (persones que donin fons a la iniciativa) un valor afegit més enllà de millorar la xarxa local de guifi.net a Terrassa.

Per això realitzarem els muntatges d’aquests supernodes en format taller per a que qualsevol padrí interessat en conèixer el funcionament més tècnic de la xarxa pugui assistir-hi, preguntar i conèixer el procés d’instal·lació d’un supernode híbrid.

Aquest període de finançament s’acaba el dia 08/06.


Advertisement

Leave a Reply