Com connectar?

Si has arribat aquí pot ser per dues coses:

Captura de la pàgina d'entrada a TRSAJuliol22

 1. Des de casa amb el portàtil i has entrat a una xarxa wifi oberta que posava guifi.net-AccesObert ( o similar), has posat una adreça web i t’ha sortit una pantalla similar a aquesta:
 2. Tot navegant has arribat aqui o algú t’hi adreçat per saber més sobre guifi.net a Terrassa.

I ara què puc fer?

 1. Només si estas en el primer cas, pots navegar per la meva internet compartida (autoprestació) amb la limitació de velocitat que suposa connectar-se des d’un portàtil assegut al sofà.(pel mal rendiment de l’enllaç wifi)
 2. A més pots conèixer què és guifi.net, saber per a què serveix, averiguar com en pots formar part, aprendre dels altres membres i ajudar a fer-la créixer muntant el teu propi node guifi.net
 3. Pots disposar de tots els continguts que podem trobar a guifi.net

Formar part de guifi.net és fàcil

Per començar t’has d’ apuntar a la web i seguir la guia dels Tres Passos per connectar. Cal fer almenys el primer , marcant la nostra ubicació al mapa per situar-nos respecte als altres punts de la xarxa.

Afegir un node de guifi.net des dels mapes

Com es fa la xarxa?

El senyal wifi és molt menys potent que un telèfon mòbil i per connectar correctament cal que no hi hagi obstacles entre els punts a connectar. Així la xarxa wifi de guifi.net es fa ‘per les teulades’, instal·lant els      nostres aparells on acostumem a tenir les antennes de televisió, Aquesta és una de les claus que hagi pogut arribar als més de 16400 punts connectats(5/2012) a molts pobles de Catalunya.

Però com és un node de guifi.net ?

Hi ha dos tipus de node, que et permetran tenir una connexió estable i de qu

nanostation guifi

alitat:

-Node client, punt simple que es connecta a la xarxa i prou, nome sporten una “radio” per aquesta rao nomes serveixen per una funció, que es conectarse a la xarxa pero no extendrela a la vegada que et conectes.

-Super-node, punt que uneix altres punts i/o dona cobertura als nodes client (requereix més coneixements), porten 2 o mes “radios” cada una destinada a un enllaç o tasca diferent, cada radio porta la seva antena indepe

ndent.

Per on segueixo?

Si t’ha picat el cuquet de la xarxa lliure i no ho veus clar o no saps per on seguir, el millor és que preguntis a altres usuaris de guifi.net, per alguns d’aquests canals

 1. Als fòrums de guifi.net
 2. A alguna de les llistes de correu, normalment la general guifi-usuaris
 3. Al xat de guifi.net , on cada cop hi ha més ambient
 4. Un comentari aqui et servira per posar-te en contacte amb mi (però recomano tibar de tota la comunitat que és on hi ha el coneixement de debò)

SAX!!!

(salut, amor i xarxa)

4 comments

 1. jaume ivars says:

  he vist a les llistes lo del hotspot de graciasensefils, ho has conseguit?. jo porto un temps barallantme amb el tema, fis i tot amb wifidog i no ho aconseguisho, sius plau pasam un apunt i configuracións. Merçi.

 2. admin says:

  Hola jaume,

  doncs si, em va costar una mica pero si. Si puc mirare de fer-ne un comesfa pero tinc un munt de coses pendents de les vacances.
  Estas a les llistes de correu?

  salut!

 3. David says:

  hola company,

  Miro la informació i no se per un començar. Tinc un linksys wrt54g 3.1. Pero els meus conrixements no em permeten avançat. És possible que et pugui contactar per email o per whatsapp? Moltes gràcies!

  Una abraçada

  David

 4. David says:

  Hola! Estaria interessat en unir-me a aquest tema, però no sé per on començar. Et puc contactar per mail, whatss app o alguna cosa similar? Tinc un AP linksys… suposo que serviria. gràcies!

Leave a Reply